Discovery Channel снима филм за Пловдив

Екип на Discovery Channel ще дойде Пловдив, за да снима филм за града под тепетата. Двама представители на най-гледаната телевизия в цял свят са присъствали на срещата на туроператорите, която се проведе миналата седмица, съобщи зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.

Няма нито една община в страната, която да може да си позволи да плати на толкова голям и известен екип, за да снима филм за нея, коментира кметът Иван Тотев. По думите му решението на телевизионния гигант е резултат от свършената работа в Пловдив през последните години.

Освен представители на Discovery на изложението на туроператорите са присъствали още екипи на две водещи онлайн медии от Франция, които са интервюирали както водещите компании, така и пловдивски граждани. Френският пазар в момента е най-развит по отношене на културния туризъм и на тази среща ние целенасочено работихме най-вече в посока Франция, допълни Стефан Стоянов.

На 6 юни предстои делегация от Пловдив да посети посолството в Париж, като ще се опита да привлече все повече френски туристи, които посещават града главно заради културно-историческото наследство.

Подобни статии

Top