ДК на БФС отложи решението си за боя на „Българска армия“

Какви ще бъдат наказанията ще стане ясно на следващото заседание, разследването продължава

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз не взе решение на днешното си заседание относно масовия бой между феновете на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) преди началото на мача между двата тима в неделя.

Двубоят на стадион „Българска армия“ бе белязан от грозни сцени по трибуните, след като фенове на двата тима влязоха във физическа саморазправа и изпочупиха част от седалките на стадиона, а привържениците на „червените“ от сектор „Г“ изтичаха през пистата на терена, за да стигнат до точката на конфликта от другата страна на стадиона.

Очаква се ДК да наложи сериозни санкции на двата тима, но това ще стане на по-късен етап, след като разглеждането на казуса бе оставено за следващо заседание на комисията.

„ДК отлага за разглеждане инцидентите от срещата ПФК „ЦСКА-София“ – ПФК „Локомотив“ Пловдив за следващо свое заседание, като изисква допълнителна информация“, се казва в съобщение след днешното заседание на ДК на БФС.

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Дисциплинарна комисия

Решения  –  02.11.2021 г.

  13-ти кръг ППЛ    
С предупреждения – 27 състезатели    
 

Със спиране от състезателни права

ССП лв.
Чавдар Желев Ивайлов ПФК „Ботев“ Враца 1 300
Реда Рабеѝ ПФК „Ботев“ Пловдив 1 1000
Пабло Алварес Гарсия ПФК „Черно море“ Варна 1 300
Камен Гълъбов Хаджиев ПФК „Берое“ Стара Загора 1 1500

 

  13-ти кръг ППЛ    
С предупреждения –  Служебни лица ЖК лв.
Емануел Георгиев Луканов ПФК „Берое“ Стара Загора 400

ПО ДОКЛАД

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва ПФК „Черно море“ гр. Варна с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлен предмет, на основание чл.37, ал.1, т.4, б. А, предложение 1 от ДП /2021-2022/ ДК наказва ПФК „Черно море“ гр. Варна с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

ДК отлага за разглеждане инцидентите от срещата ПФК „ЦСКА-София“ – ПФК „Локомотив“ Пловдив за следващо свое заседание, като изисква допълнителна информация.

Подобни статии

Top