Днес чакаме ново чудо от Влади Зографски (СНИМКИ)

Естер Ледецка спечели супер гигантския слалом с една стотна аванс в драматично състезание

Днес очакваме с голямо нетърпение представянето на ски скачача ни Владимир Зографски във финала на голяма шанца. Вчера българинът преодоля квалификацията, а битката за медалите започва в 14:30 часа.

От малка шанца Влади зае историческото 14-о място, като подобри 19-ото място на Владимир Брейчев в Сараево през 1984 година.

Българинът си пожела да направи още по-добър скок днес, защото чувства, че е във форма и има силите да го направи.

Мария Киркова не бе сред участничките в супер гигантския слалом днес. Той бе спечелен след драматичен развой от шампионката в паралелния слалом в сноуборда от Банско Естер Ледецка от Чехия. Тя поднесе една от най-големите изненади в цялата история на алпийските ски и грабна титлата, изпреварвайки само със стотна от секундата Анна Фенингер-Файт от Австрия, която вече приемаше поздравления за първото място.

22-годишната Ледецка се спусна с №26 и никой не предполагаше на какво е способна. Тя обаче направи състезанието на живота си и въпреки малката грешка, която допусна преди финала, успя да изпревари Файт.

Австрийката беше много близо до това да стане първата, която печели дисциплината на две поредни олимпиади, но трябваше да се задоволи със сребърния медал. Бронзът остана за Тина Вайратер, а голямата фаворитка Линдзи Вон завърши едва шеста.

След като финишира, Ледецка дълго не можа да повярва на случващото се. Тя ще участва в Пьонгчанг и в сноуборд състезанията.

Снимки: bgolympic.org

Подобни статии

Top