Днес е баскетболното дерби между Академик Бултекс 99 и Лукойл Академик

Очаква се рекордна посещаемост и подкрепа от останалите пловдивски клубове в зала „Сила“

Рекордна посещаемост се очаква днес в дербито от петия кръг на НБЛ между Академик Бултекс 99 и шампиона Лукойл Академик. Мачът е от 18:00 часа в новия пловдивски спортен комплекс „Сила“. При необходимост ще бъде отворена втора трибуна на модерното съоръжение.

Най-малко три спортни клуба от града ще бъдат в залата и ще подкрепят отбора на Асен Николов. След призива за обединение на президента Васил Врачев, вече са проведени разговори с ръководствата на останалите спортни клубове под тепетата.

Ще бъде осигурен безплатен вход за футболистите на Ботев, волейболистките на Марица и волейболистите на ВК Строител. ВК Строител почива в този кръг, а Марица отложи мача си заради двубоя от Шампионската лига срещу Енисей във вторник. Ботев игра снощи срещу Славия (1:1) и днес играчи и треньори могат да подкрепят Академик Бултекс 99.

Ще отсъства Локомотив, който по същото време има мач с Левски в София, футболната Марица, която гостува на Ботев (Гълъбово) и Виктория Волей, който играе с Дунав в Русе. Очаква се това да бъде само началото на инициативата на Васил Врачев за взаимна подкрепа на клубовете в Пловдив и популяризиране на проявите на всеки един от тях.

Вчера бе монтирано и новото електронно табло в залата, след като проблеми с предишното наложиха няколко прекъсвания на предишния домакински мач срещу Рилски спортист.

Пловдивският тим се готвеше нормално за среща, а през седмицата за пръв път нямаше мач от Балканската лига. Всички в отбора на Асен Николов са здрави и готови за днешното изпитание.

„Готвим се за тежка битка. Няма как да е иначе, след като играем срещу един от фаворитите за титлата. Винаги сме подхождали с респект и уважение към Лукойл Академик. Каквото и да е моментното му състояние, този отбор винаги е доказвал, че е тим, който накрая знае как се печелят мачове. Подхождаме с респект, но не и със страх“, заяви старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

Снимка: bgbasket.com

Подобни статии

Top