Днес оперират пребития във Войводиново командос

Очаква се да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за двамата роми, пребили военнослужещия

Днес предстои да бъде опериран 33-годишният Валентин Димов, който продължава да бъде в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход на Богоявление.  Това съобщиха родителите на пострадалия командос от 68-ма бригада „Специални сили“ пред bTV. Според тях състоянието на младия мъж започва да се подобрява.

На брифинг вчера в прокуратурата стана ясно, че младият мъж е със счупена ябълчна кост и му е трудно да говори и преглъща.

„Не е очаквал ситуацията да се развие по този начин, не е очаквал да бъде нападнат. Почти всеки ден сме свидетели на такива инциденти, но такава жестокост и бруталност за първи път виждам, без сериозен повод, просто от едно спречкване”, сподели през bTV бащата на Валентин Димов.

Той каза още, че синът му има три мисии зад граница, че е честен и достоен българин, с добър професионален опит.

„От всички тези мисии се е връщал жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо”, отбеляза бащата.

Съпругата на командоса благодари на хората, помогнали на мъжа й

„Имаме две прекрасни момиченца по-голямото дете знае част от истината – че баща й е ударен в главата и е в болница, а по-малко дете не разбира все още”, обясни и Атанаска Димова – съпруга на командоса. „Ние се гордеем с него, винаги сме на първия ред, когато той участва в демонстрации“, каза още съпругата.

Тя отправи и благодарности към всички, които са помогнали на мъжа ѝ и са съпричастни със семейството ѝ.

Войводиново започва подписка за максимално наказание за ромите-биячи (СНИМКИ)

„Безкрайно благодаря на всички хора. Благодаря на г-жа Господинова и семейството от Сливен, които са били първите свидетели и които буквално са спасили живота на мъжа ми. Нека се свържат с мен, искам да им благодаря“, призова съпругата. Припомняме, че прокурор от Сливен и съпругата му са се притекли на помощ на пребития военнослужещ.

Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на двамата роми, които са му нанесли жестокия побой. Припомняме, че от прокуратурата съобщиха, че това ще стане в четвъртък, когато изтича срокът на 72-часовото задържане на биячите.

Днес недоволството във Войводиново продължава, а в петък се очаква мащабен протест, в който ще се включат бивши и настоящи колеги на Валентин Димов.

Полиция и жандармерия окупира Войводиново преди протеста (СНИМКИ)

Снимка: bTV

Подобни статии

Top