Дневният център за деца с увреждания в Асеновград с нов дом

Дневният център

за деца с увреждания ще бъде преместен в сградата на закрития дом „Таньо войвода” в Асеновград. Това решиха местните съветници на октомврийската сесия миналата седмица. За реконструкцията обаче ще бъде необходима поне една година, за да се изпълнят всички процедури.

Проектът предвижда Центърът да бъде разположен на целия първи етаж на бившия детски дом. „Сградата е с много по-голяма площ и значително повече помещения, което дава възможност там да се обособят  кабинети за специалисти, зали за групови и индивидуални занимания, помещения за почивка”, каза Добромир Кузманов, управител на ДЦДУ.

По думите му  ремонтът ще струва 100 хиляди лева, които ще бъдат осигурени по европейска програма. Със средствата ще се облагороди и дворът, като се създадат кътове за  игра и спортни занимания за  децата.

В момента Центърът за деца с увреждания се намира в сграда на площад „Бански” в Асеновград. Мястото е с площ малко над 100 квадрата, което  не е достатъчно да бъдат обособени отделни кабинети за екипа от логопед, психолог и кинезетерапевт. Децата се обучават в едно общо помещение, без занималня и стаи за отдих.

1 2

Подобни статии

Top