ДНК прави най-мащабното Свето кръщение в 11 града, сред тях е Пловдив

Националното кръщене ще се проведе в 11 града

– София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България“- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта.

Началният час на Националното кръщене в София, в храм „Света София“, е 10:00 часа. Официални гости в София ще бъдат представители на Столична община и популярните лица, посланици на кампанията – Нели Хаджийска, Иван Христов, Ирина Тенчева, Мария Илиева, Владо Николов и Ути Бъчваров.

Домакини в столичния храм „Света София – Премъдрост Божия“ са Мелнишки митрополит Герасим и отец Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска епархия и предстоятел на храма.

Водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян, посланик на каузата, ще бъде специален гост в Стара Загора, където в храм „Свето Въведение Богородично“, се очаква Негово Светейшество патриарх Неофит да благослови всички деца и семейства, участници в инициативата.

В Пловдив към кръщенето за втора поредна година ще се присъедини Лазара Златарова (кака Лара).

39 деца ще бъдат кръстени под тепетата, като те ще бъдат разпределени в три групи. Масовото кръщене започва точно в 11.00 ч. с първите 13 деца. Втората група ще бъде кръстена в 12.30 ч., а третата – в 14.00 ч.

Всички кръщенета ще бъдат в митрополитския храм „Св. Марина“.

Националното кръщене и в останалите градове ще се проведе със съдействието на известните лица на кампанията.

Подобни статии

Top