До 10 години решетки очакват пиян и дрогиран шофьор от Асеновград, пробвал да подкупи ченгетата

Опитал да даде на полицаите 100 лв.

24-годишен шофьор без книжка от Асеновград, спипан да управлява автомобил пиян и дрогиран, отива на съд, съобщиха от Окръжната прокуратура. След като го хванали полицаите, той опитал и да ги подкупи със 100 лв., но униформените го закопчали.

Срещу него внесен обвинителен акт в Окръжния съд с обвинения за предложен подкуп на двама полицаи, за да не го санкционират за шофиране след употреба на алкохол и наркотици и без свидетелство за правоуправление.

На 2 февруари 2020 г. 24-годишният Б.Д., след като употребил алкохол и кокаин,  отишъл пред заведение край гр. Асеновград, където работела негова позната. Към 03:30 часа двамата тръгнали с нейния лек автомобил, марка „Ауди А3“, в посока към гр. Асеновград. Младият мъж шофирал автомобила.

На едно от кръговите кръстовища към града, повлиян от алкохола и наркотика, Б.Д. загубил управление и качил двете леви гуми на автомобила на кръговото островче, при което те се спукали в бордюра. Левият праг на кората също се изкривил.  Въпреки това Б.Д. продължил да управлява  автомобила и през това време се разминал с полицейски патрул. Полицаите видели двете спукани гуми, обърнали посоката на движение и потеглили след него. Като ги видял, Б.Д. настоял с неговата спътница да си разменят местата, защото бил и неправоспособен водач, т.е. не притежавал шофьорска книжка. Отдалечавайки се от полицейския автомобил, той спрял и на шофьорското място седнала жената.

След като полицаите пристигнали на мястото, поискали документите на жената и докато ги проверявали, младежът си признал, че той е управлявал автомобила. Тествали го  с „Алкотест Дрегер“, който отчел 1,54 промила алкохол в кръвта. След това Б.Д. решил да предложи подкуп на двамата полицаи, като им казал: „Може ли да оправим нещата“.

След това извадил две банкноти от по 50 лева, и допълнил: „Давам тези 100 лева, да ме пуснете да си ходя и да забравим за случая“. Обвиняемият хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата.

Служителите на МВР обаче не взели парите и уведомили незабавно дежурния разследващ полица. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание измежду тези за престъпленията, в които Б.Д. е обвинен, а именно това за подкуп, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 хиляди лева.

Подобни статии

Top