До 12 бона глоба за високи децибели, пускат 8 автобусни линии на търг

От 800 на 900 лв. пък се вдигат заплатите на медицинския персонал в детските ясли на Пловдив. Предложението бе гласувано с пълно мнозинство в ОбС днес и влиза в сила от 1 октомври 2019 г.

Тръгва обществена поръчка за осемте автобусни линии на „Хеброс бус“

Почти без дебати бе прието и предложението осем градски автобусни линии да бъдат обявени на търг с обществена поръчка. Новата процедура ще засегне линиите с номера 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93, тъй като договорите за превоз на пътниците по тези линии на 12 април догодина.

В момента те се обслужват от  „Хеброс бус”, чиито подизпълнители са „Автотранс Чолаков”, която държи линия № 10, и „Пълдин бус” – № 20.

На сесията съветникът от БСП Иван Петков – Бебето поиска предложението да бъде отложено, но настояването му не беше прието и старейшините приеха точката с 24 гласа „за“, 7 „против“ и 3 „въздържал се“.

Пак дебати около галерията на „Гладстон“

На днешната сесия съветниците отново се занимаваха с галерията на ул. „Гладстон“ 32. Те решиха тя да се стопанисва от община Пловдив, а не от Дружеството на пловдивските художници, реши Общинският съвет. По време на дебатите лидерът на групата съветници на БСП Николай Радев настоя точката да бъде отложена за последната сесия на местния парламент на 3 октомври, като предложи тогава да бъдат изслушани и председателката на ДПХ Снежана Фурнаджиева и директорът на ГХГ-Пловдив Красимир Линков. В крайна сметка предложението беше гласувано и галерията остана под ръководството на общината.

1 2

Подобни статии

Top