До 2 август се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2021 г.

За второто тримесечие на 2021 г. вече са подадени 6 032 декларации, а от приходната агенция в Пловдив очакват да бъдат подадени още близо 7 000

На 2 август изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларации за второто тримесечие на 2021 г. Това е и последният ден за внасяне на  удържания данък към бюджета.  Най-бързо и лесно плащането се извършва чрез виртуален ПОС в портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП).

До този момент близо 24 млн. лв. от задълженията си пловдивчани са избрали да заплатят чрез виртуалния ПОС или наличните 15 бр. устройства в салоните за обслужване в сградата на пловдивската дирекция на ул. „Скопие“ 106.

Физическите лица, които са получили доходи от наем, от друга стопанска дейност или от други източници, изплатени през второто тримесечие, също обявяват до 2 август пред НАП дължимите от тях авансови данъци.

За второто тримесечие на 2021 г. вече са подадени 6 032 декларации, а от приходната агенция в Пловдив очакват да бъдат подадени още близо 7 000.  

В същия срок се декларират и окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните окончателни данъци върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други).

Информация за декларирането и внасянето на данъците можете да получите в сайта на приходната агенция – www.nra.bg или от Информационния център на НАП: 0700 18 700, според тарифата на съответния оператор.

Подобни статии

Top