До 20 години или доживотен затвор грози арестуваните за нападението на мъжа под Бузлуджа

Двама са задържани за отвличането и намушкването на намерения в безпомощно съсотяние мъж

До 20 години или доживотен затвор очаква двамата мъже, задържани за отвличането и опита за убийство на мъжа, намерен гол и намушкан с нож в подножието на връх Бузлуджа, ако вината им се докаже. Това съобщи пред bTV тази сутрин окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Полицията в Стара Загора е задържала двамата мъже за 24 часа. Раненият е бил опериран, без опасност за живота и е стабилизиран.

Припомняме, че мъжът беше открит гол с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста. Той бе намерен в безпомощно състояние с прободна рана в корема. Не е известно колко време е бил на минусови температури.

Животът му бе спасен след сложна операция в болницата в Казанлък.

В основата на инцидента стои спор между тримата – мъжете, които са го отвлекли и жертвата, за конкретна вещ.

„В конкретния случай се касае за лице, пострадалия, което е криминално проявено и с множество присъди. Той е отвлечен от двама извършители с техен превоз и откаран в близост до връх Бузлуджа и там е бил жестоко малтретиран“, коментира окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Пострадалият мъж първоначално се е опитал да подведе разследващите, докато са разговаряли с него в болницата, преди да влезе в операционна зала. След като е бил опериран и се е подобрило състоянието му, подсказал верни факти и обстоятелства. Полицията също е успяла да сглоби цялата картина, каза Никола Колев, директор на ОДМВР-Стара Загора.

Снимка: стопкадър bTV

Подобни статии

Top