До две години – без инкасатори в Синята зона (ВИДЕО)

Колодрума

Паркингът на Колодрума в Пловдив става платен съвсем скоро,

потвърди кметът Иван Тотев пред журналисти. Там обаче ще се плаща чрез паркомати, а не на инкасатор от общината, добави градоначалникът.

Още два паркинга ще бъдат стопанисвани по този начин – този на бул. „Източен“ и „6-ти септември“, който се помещава в район „Централен“, а също и бъдещият многоетажен паркинг, който ще бъде изграден на мястото на бившия ТЕЛК на ул. „4-ти януари“.  В момента от администрацията разглеждат оферти за такива съоръжения. Целта е те да са устойчиви на вандализъм и да не изискват човешко присъствие.

„Планираме до 2020 година Синята зона да се плаща само чрез паркомати“, каза още кметът. Той посочи, че така ще изчезне човешкият фактор и няма да се виждат инкасатори с билетчета по улиците на Пловдив.

Градоначалникът припомни, че общината има договор за нови 30 паркомата. Догодина в бюджета ще бъдат предвидени средства за още 30.

Една от причините да се търси вариант за избягване на наемането на инкасатори е, че общината не е конкурентна като работодател, а частниците плащат повече за такъв тип дейност. Според Тотев все по-трудно се намирали служители за „Чистота“ и „Градини и паркове“, тъй като заплатите там са минимални.

Цялостна система за платено паркиране ще бъде изградена на паркинга на Колодрума. Тя ще работи без служители на общината, съобщи кметът Иван Тотев.

Подобни статии

Top