До края на март ще е готов паркът на пл. Шахбазян (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

До края на март ще е готов паркът на пл. Шахбазян (СНИМКИ/ВИДЕО)

До края на юли ще приключат ремонтите в ключово каре в центъра на Пловдив

Кметът Здравко Димитров остана доволен от извършените дейности по обновяването на градинката на площад „Шахбазян“. Той направи инспекция заедно със своя заместник Пламен Райчев и районния кмет Георги Стаменов.

„Тук сме, за да видим докъде е стигнала работата по този проект  и да го подготвим за топлите дни, когато децата ще играят в този парк“, коментира районният кмет Георги Стаменов.

„Виждам съвсем променен облик на този парк, който ще радва живеещите наоколо пловдивчани. Имам обаче една сериозна забележка – не е ремонтирана обществената тоалетна – не знам защо не са я включили в проекта, предполагам, че не е работила. Поемам ангажимент тя да бъде обновена с общински средства и паркът да добие завършен вид“, заяви при инспекцията кметът.

Пламен Райчев припомни, че стойността на обекта е 980 хиляди лева с ДДС. „Това е част от проект, в който са включени всички обекти в карето между булевард „Шести септември“, ул. „Митрополит Панарет“, булевард „Източен“ и булевард „Княгиня Мария Луиза“, които Община Пловдив изпълнява. Общата стойност на целия проект е над 10 милиона и 200 хиляди лева с ДДС, като от тях над 450 хиляди лева са собствен принос на общината. До края на юли всички тези обекти ще бъдат открити, а конкретно за тази градинка мисля, че още до края на този месец ще бъде напълно готова“, каза Райчев. И допълни, че градинката на пл. Житен пазар вероятно ще може да бъде открита до края на март, тъй като е почти готова.

1 2

Подобни статии

Top