До живот зад решетките искат за полицая Караджов, убил зверски майка си и баща си (СНИМКИ И ВИДЕО)

Доживотна присъда без право на замяна

поискаха в пледоариите си двамата прокурори от Окръжна прокуратура Пловдив, които се явиха днес в съдебната зала на Окръжния съд, за бившия полицай от Икономическа полиция Венцеслав Караджов. Той е обвинен в двойното убийство на майка си и баща си – Цветан и Божурка Караджови.

То бе извършено на 15 май 2016 година, а телата на семейството бяха открити в дома им в кв. „Христо Смирненски“ на 17 май. Според обвинението, полицаят е убил родителите си предумишлено и с користна цел. Припомняме, че той се е съдил с родителите си заради собствеността на имота, в който те са живеели.

На практика днес, след почти две години из съдебните зали, делото срещу Караджов върви към финала си. Тази сутрин прокуратура и защита спориха заради поискан свидетел от страна на защитата, който обаче, по данни на международните служби, се намирал в Лондон. Прокуратурата настоя да бъде разпитан и още един свидетел – Васил Тотев от Хисаря, който е работил по водния проект в града. Той бил свидетел по една от преписките, по които е работил последно Караджов и които той спомена по време на делата срещу него, като опит да се бори с енергийната мафия, припомни прокурорът по делото Стефани Черешарова. Целта била да се докаже как се е държал бившият полицай по време на работата си с хората, които разпитва и това да се ползва като характеристични данни по делото срещу него.

„В такъв случай ще изискаме всички преписки, водени от Караджов, да бъдат представени на съда“, заяви в залата защитничката на бившето ченге Зоя Тошкова. „Те са 45 и можем да ги представим всички“, посочи вторият прокурор по делото Костадин Паскалев.

В крайна сметка съдебният състав не прие тези искания на защитата и обвинението и сложи край на съдебното следствие. Така се стигна до пледоарии.

Докато пледираше прокурор Стефани Черешарова се разбра, че на практика обвинението работи по косвени доказателства. Според нея намерените гилзи на местопроизшествието уличават Караджов като извършител на двойното убийство. Според обвинителката от къщата на Цветан и Божурка Караджови в кв. „Христо Смирненски“ са иззети 8 гилзи, произведени през 80-те години. Такива са ползвани от МВР, включително и от ОДМВР-Пловдив до март 2016 година. Такива патрони били намерени и в каса в дома на Караджов.

Пледоарията на Черешарова, а след това и на прокурор Паскалев, продължиха целия следобед. Утре пред съда ще пледира адвокат Зоя Тошкова. Очаква се след това съдът да произнесе присъдата на бившия полицай.

Подобни статии

Top