Доайенът на старейшините в Пловдив напуска политиката

Четирима съветници напускат банките в пленарната зала на ОбС-Пловдив

Доайенът на общинските съветници в Пловдив д-р Лилия Учкунова напуска политиката. Това обяви самата тя днес в началото на предпоследната сесия на сегашния Общински съвет.

„От 1990 година до днес се стараех да помагам на нуждаещите се, на болните, на пострадалите и на всички, потърсили помощта ми. Била съм съпричастна и добронамерена. Скъпи медицински работници ще ви нося в сърцето си докато дишам. Мисля, че изпълних дълга си честно и почтено. Благодаря ви за уважението и доброто отношение на всички вас към мен! Желая на всички присъстващи здраве, мъдрост и успехи в името на Пловдив и пловдивчани“, каза от трибуната д-р Учкунова. Тя е на политическата сцена от 90-те години на миналия век.

След изказването на д-р Учкунова общинските съветници се изправиха на крака и я аплодираха.

Веднага след нея Вихър Захов от ГЕРБ също обяви, че ще се оттегли от политическата сцена. Той е следващият по възраст след д-р Учкунова. Третият по  възраст – Божидар Здравков от ДСБ се присъедини към тях и също съобщи, че повече няма а се занимава  с политика.

Четири района остават без титулярни кметове

Накрая председателят на Общинския съвет Савина Петкова също заяви, че повече няма да се кандидатира за съветник. Тя благодари на екипа администратори в местния парламент и пожела успех на всички бъдещи кандидати за кметове и съветници.

На днешната сесия беше обявено и, че четирима от районните кметове на Пловдив излизат в отпуск заради изборите. Това са Георги Стаменов, Димитър Колев, Костадин Димитров и Борислав Инчев. Кметът на „Северен“ Ральо Ралев пък си пуска 30-дневен неплатен отпуск до 8 октомври заради досъдебното производство срещу него.

Подобни статии

Top