Добър 4+ писа на общинарите и себе си кметът на Асеновград за първата година от мандата (ВИДЕО)

16,4 млн. реални пари от еврофондове и държавния бюджет привлече градската управа за важни обекти

Една година след началото на мандата си кметът на Асеновград д-р Христо Грудев отчете 16,4 млн. лв. реални привлечени финансови средства в община Асеновград за този период от еврофондове и държавния бюджет. Парите са за инфраструктурни обекти, детски градини, ремонт на свлачища, спортни зали и др. Той добави, че общата очаквана сума на привлечените инвестиции ще стигне до 28 млн. лв., ако общината бъде одобрена за още няколко вече готови проекта, сред които ремонта на читалище „Родолюбие“ и Градската библиотека „Паисий Хилендарски“.

3 милиона лева за детска градина в кв. „Изток“, 4 313 000 лв. за ремонта на градския площад, 3 милиона за спортни зали в кв. Долни Воден, с. Тополово, ОУ „Ангел Кънчев“ и ОУ „Петко Каравелов“, 2,5 млн. лв., осигурени за сметището, 9 млн. лв. за пътя към Мулдавския манастир и компрометирания мост на при пазара са сред проектите, по които се работи в момента. Почти 2 млн. лв. са отпуснати също за Дом „Таню Войвода“, малко над 2 млн. лв. са дошли за лична помощ на лица с увреждания.

По някои от проектите вече се работи, други, като ремонта на свлачището над Асеновата крепост, вече са готови, а трети се залагат тепърва.

Кметът на Асеновград постави оценка 4+ на общинската администрация и себе си за тази година. 

„Няколко месеца се работеше по инерция от стария мандат, но мисля, че полека лека зам.-кметовете и директорите на дирекции започнаха да работят здраво. Усещам, че има положителна промяна“, отговори  д-р Грудев на въпроса на репортер на DCNEWS, как оценява работата на администрацията и себе си за изминалите 12 месеца от началото на мандата.

„Заварихме дългове от 18 085 189 лв., които трябва да върнем до 2026 г., а до края на 2020 г. трябва да върнем общо 5 700 680 лв.“, посочи още кметът.

Той разясни също кои са били трудностите и какво е свършено по основните проекти, по които е работила общинската управа за изминалата една година от встъпването му в длъжност.

Вижте повече във видеото:

Подобни статии

Top