Добър старт на „златните момичета“ в Гран При на София

Боряна Калейн оглавява класирането, Катрин Тасева е трета, довечера играе ансамбълът

Първо и трето място заемат българските индивидуални гимнастички във временното класиране за многобоя след изиграването на съчетанията в Поток „А“.

Първа е Боряна Калейн, която допусна леки неточности в двете си съчетания. Тя беше оценена с 26,250 точки за представянето си с топка.

За съчетанието с обръч Калейн получи 25,100 точки. Така с общ резултат 51,350 точки българката оглавява класирането.

Другата родна представителка Катрин Тасева допусна по-груби грешки. За съчетанието с топка тя беше оценена с 24,400 точки. С обръч пък получи само 22,950 точки. Общата ѝ оценка е 47,350 точки, което ѝ отрежда трето място в класирането.

На втора позиция във временното класиране е представителката на Израел – европейската шампионка в многобоя от Киев 2020 Линой Ашрам.

Тя заслужи 25,800 точки с обръч и 25,550 с топка. Общият ѝ резултат е 51,350 точки – колкото Калейн. Израелката обаче има по-ниска оценка за изпълнение, предаде bTV.

Днес предстои гимнастичките и от другите 3 потока да изиграят съчетанията си.

Утре (27 март) ще видим грациите с бухалки и лента, а след сбора на всички 4 оценки ще бъде определена шампионката в многобоя на първата Световна купа за сезона.

Тя се провежда в софийската зала „Арена Армеец“ и е Олимпийска квалификация, а днес от 18:00 часа, започва и битката при ансамблите с участието на Златните момичета на България.

Подобни статии

Top