Добра новина: едва 8 положителни за COVID – 19 за денонощие, 51 са оздравелите

България се нареди в ТОП 3 на страните с най-малко новозаразени на Балканите

8 са новите случай на положителни за COVID – 19 в страната през изминалото денонощие, те са установени на база направени 1725 PCR изследвания. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. доктор Ангел Кунчев на редовния брифинг, който всяка сутрин дава Националният оперативен щаб за борба с коронавируса в България.

С това общият брой на заразените става 2485.

Добри са новините за Пловдив – не са отчетени нови положителни проби, няма и нови смъртни случаи на сметката на града под тепетата, но трима от новоизлекуваните през вчерашния ден са в Пловдив.

51 са новите оздравели пациенти; като цяло броят им вече мина 1000 – 1015. Добри са новините и в други две направления – няма нови заразени медицински лица, няма и нови засегнати от вируса деца.

За съжаление има двама починали – мъж и жена на 91 години в Лом, и двамата са от Дома за стари хора в Кула.

На база добрите данни се обмисля промяна в заповедта на здравния министър за премахване на 14-дневната карантина за лица, пристигащи от Евросъюза, но с изключение на осемте най-засегнати страни, сред които са Великобритания, Испания и Италия, обясни Ангел Кунчев.

В световен мащаб най-засегнати остават САЩ и Бразилия, следвани от Русия. Швеция вече втора седмица пък е водеща по заболяване в Европа.

На Балканите: Турция продължава да е най-засегната държава. И тук има добра новина – Хърватска, Гърция и България са трите балкански страни, отчели под 10 нови случая за денонощие.

Подобни статии

Top