Добрата новина: 6-годишната Вяра се чувства в свои води в ДГ „Чучулига“ (СНИМКИ)

Вижте една от добрите истории от район „Централен“

ДГ „Чучулига“ в район „Централен“ е мястото, в което 6-годишната Вяра, се чувства в свои води. Детето е със синдром на Даун и от февруари е в групата на Росица Райкова и Ели Радкова. От самото начало идва с желание на градина, а в края на първата седмица прегръща една от учителките и казва „Обичам“. Момиченцето е напълно самостоятелно, изпълнява поставените задачи и с удоволствие си играе с децата.

„Имаме горчив опит с предишната детска градина, в която Вяра беше цели две години, преди да решим да я преместим. Тя не се чувстваше добре там и ходеше с нежелание, а накрая започна да плаче и да моли да не я водим, дори изпадаше в истерия и изобщо не искаше да тръгне сутринта. Затова преди да я запиша в нова градина, исках да видя каква нагласа и готовност имат да поемат дете със специални потребности“, обяснява майката на Вяра – Надежда.

Тя и дъщеря й обикалят много детски заведения в Пловдив. В момент, когато жената вече е отчаяна, че няма да намери подходяща градина и е решила да остави детето на домашно обучение, се среща с директора на ДГ „Чучулига“ Антоанета Златанска.

1 2

Подобни статии

Top