Добрата новина: Трима възпитаници на ПГО "Ана Май" успяват заедно в бизнеса (СНИМКИ) - DC news

Добрата новина: Трима възпитаници на ПГО „Ана Май“ успяват заедно в бизнеса (СНИМКИ)

Докато учат в гимназията, печелят конкурси и състезания. Сега работят заедно

Учат заедно в Професионална гимназия „Ана Май“ в Пловдив, печелят конкурси и състезания по панорамите на професионалното образование, вземат дипломите и вече работят заедно. Това са Тихомир Кирев, Деница Тютюкова и Георги Ириков. 23-годишният Тихомир Кирев открива първия си фризьорски салон през 2019 г. в пловдивския квартал „Кючук Париж“, в който в момента работи Георги (на 24 години).

През 2022 г. Тихомир отваря врати ново луксозно студио за красота в центъра на Пловдив и така рамо до рамо с други професионалисти стават голям екип в Бюти сферата.

„Училището ни даде солидна подготовка и основа за успешен бизнес, но трябва и да се трудиш усилено“, казва Тихомир. Самият той работи от 2014 година и трудно може да си спомни първия клиент. Сега салоните му са търсени от хора от всички сфери, споделя, че има клиенти и от шоубизнеса, но не иска да цитира имена от лоялност към тях. Казва, че постоянно имат стажанти от гимназията, в която са учили. Предават опит и не крият тайните на занаята, не се притесняват от конкуренция. Учениците заслужават да бъдат подпомагани. В Пловдив винаги има работа в тази сфера – местните държат на външния си вид.

Деница е била в един клас с Тихомир. След бала през 2019 г. двамата имат уникално преживяване – избрани са да представят България на световно състезание в Китай. За доброто си представяне получават грамоти от МОН. Много е важно да видиш как се работи в другите държави, посещението ни в Китай беше полезно, казва Деница. Тя е завършила козметика, но обича да рисува и избира да се занимава с маникюр. Първо е работила у дома, после в София и в един момент получава предложение от своя съученик да станат екип. „Четири години се борих и накрая успях, правя различни неща“, казва Деница.

Георги е завършил организация на технология на козметичните услуги, успоредно е изкарал и курс за фризьорство в същото училище. Трупа опит като се включва в проекта на МОН „Ученически практики – фаза 1“, а сега е наставник на ученици от гимназията, която е завършил. Преди да се дипломира, започва работа в село Хвойна, като привлича клиенти. След това се реализира в звездния екип на Тихомир.

„Работя ударно по цяла седмица и уча мениджмънт на туризма в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, казва Георги. Обича да пътува в различни държави в рядкото време, когато не е на работа. Всички имат доста работа и развиват своите умения.

Снимки: МОН

Подобни статии

Top