Добри новини за Белия и Арда! Отборът няма да играе повече на „Лаута“

Очаква се осветлението на „Арена Арда“ да е готово до края на май

Ръководството на Арда прави всичко възможно тимът да се върне в Кърджали още този сезон, въпреки че бъдещето на кампанията е неясно. Индикациите засега са шампионатът да бъде рестартиран през юни, а дотогава новакът трябва да е готов с поставянето на осветлението.

Ремонтът на съоръжението започна в края на февруари и вече има нова тревна покривка. Бяха излети постаментите за пилоните за осветлението, което трябва да бъде монтирано до края на май, така че ако всичко върви по план, отборът ще доиграе сезона вкъщи, пише „Меридиан Мач“.

До момента отборът домакинства само два пъти на „Арена Арда“ – на старта на сезона срещу Ботев (Пловдив) и в двубоя за Купата на България с ЦСКА.

През останалото време кърджалийци приемаха своите противници на „Лаута“. С оглед кризата в момента обаче, ръководството не е готово да отделя наем за чужд стадион и ще направи всичко възможно да се върне в Кърджали.

Това е добра новина не само за феновете от Кърджари, но и за новият наставник Николай Киров – Белия, който постигна най-големите си успехи с тима на Ботев (Пловдив).

В Локомотив (Пловдив) също са доволни, защото ще могат да запазят качеството на терена си в по-добро състояние.

Подобни статии

Top