Добри новини за ремонтите в Карлово

Кметът на община Карлово проведе работна среща с директора на Областно пътно управление

Започналите преди дни превантивни ремонтни дейности на участъка село Певците – Карлово, част от главен път I-6, ще приключат в рамките на следващите три месеца. Ако, обаче, метеорологичните условия не са благоприятни за работа, е възможно срокът да бъде удължен.

Това информира кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов след работна среща с директора на Областно пътно управление – Пловдив инж. Йордан Калев. Двамата са обсъдили и въпроса за монтиране на електрически стълбове с диодно осветление на четири участъка – от разклона на с. Певците до с. Иганово, между Сопот и Карлово, от Карлово до разклона за квартал Сушица и от входа на с. Васил Левски до връзката с републиканските пътища I-6 (Подбалкански) и III-641 (за Пловдив). Ще бъде подписан договор между Община Карлово и Агенция „Пътна инфраструктура“, по силата на който АПИ ще монтира стълбовете и осветителните тела и ще ги поддържа в рамките на техния гаранционен срок, а Общината ще заплаща консумираната електроенергия като улично осветление.

По време на срещата е коментиран и предстоящият основен ремонт на отсечката от улица „Индустриална“, която е собственост на АПИ. Инж. Калев съобщи, че ремонтът ще бъде извършен през месец април тази година.

Във връзка с ремонтните дейности, Община Карлово напомня на собствениците на имоти и търговски обекти, разположени край двата главни пътя I-6 и II-64, че е необходимо да внесат документи в Областно пътно управление с цел изграждане на пътни връзки към път I-6 и път II-64.

Подобни статии

Top