Добри са новините за пловдивчанката, изолирана в Инфекциозна клиника

Здравните специалисти говорят за ситуацията в Пловдив

В задоволително добро състояние е жената, изолирана в Инфекциозна клиника към със съмнение за коронавирус. При нея се наблюдава лека температура и лека кашлица, разказа за DCnews.bg от лечебното заведение.

60-годишната жена, настанена в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив е здрава. Резултатът от изследването й за наличие на коронавирус е отрицателен, съобщава и проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, предава Радио Пловдив. По думите на Кантарджиев в страната има достатъчно тестове за наличие на коронавируса, а мерките срещу грипа са валидни и срещу коронавируса.

Още двама души, били на екскурзия в Италия са настанени в Инфекциозната клиника в Пловдив. Те се изследват за носителство на коронавируса и са консултирани с инфекционист, обясни пред Радио Пловдив д-р Моника Троянчева от РЗИ – Пловдив.

Здрави са и 20-те ученици от Математическата гимназия, които са под домашна карантина след завръщането си от Италия. Те са били в южната част на страната, където не се разпространява вирусът, но въпреки това се вземат превантивни мерки, подчерта д-р Троянчева.

Китайските студенти, дошли преди месец в АМТИИ са минали карантина и няма притеснение за тяхното здраве.

Подобни статии

Top