Добрите новини: Нов паркинг за ул. „Мизия“ в район „Северен“ (СНИМКИ)

Има и още една придобивка – нов тротоар по желание на хората

Чисто нов паркинг е изграден по желание на живущите на ул. „Мизия“. Той разполага с 26 места плюс 1 за хора в неравностойно положение, похвалиха се от район „Северен“.

Зоната на обхват на паркинга е във връзка със заявеното намерение на живеещите в района да ползват такъв вид административна услуга. Класирането на подалите заявление е извършено при стриктно спазване на разпоредбите на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Поставени са паркоскоби на всички заявители на услугата, които в следващите 3 години ще могат да се възползват от нея.

Налице е още една придобивка за района – нов тротоар на ул. „Мизия“ в участъка от бул. „България“ до ул. „Ораческа“.

Старата тротоарна настилка, която бе силно компрометирана, а на места почти липсваше, вече е заменена с нова. Цялото предблоково пространство е преобразено. Направени са джобове за контейнери за смет. Хората в района вече се радват на ново улично осветление и нови бордюри.

Надявам се, че с цялостното облагородяване на района сме зарадвали хората„, заяви кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. „Сега мястото, където живеем, придоби различна визия„, споделиха и живеещите в близките блокове.

Подобни статии

Top