Доброто в Пловдив е заразно! След бебе Калина, благотворителен базар събира средства за дете, болно от левкемия

Благотворителен базар под тепетата  ще  подпомогне малката Мими от София, която се нуждае от спешно и скъпо лечение в чужбина.

Детето  се нуждае от трансплантация на стволови клетки и курс химиотерапия. Вече има и получена оферта от Университетската детска болница Вюрцбург на стойност 310 000 евро.

Мария се ражда със Синдром на Даун. През 2017-а година, малко преди да стане на 5 годинки, тя бива диагностицирана с лимфобластна Б-клетъчна левкемия. Борбата, която започва, продължава почти 2 години. През това време преминава през 3 курса на химеотерапия.

Преди няколко месеца обаче идва най-страшната новина за родителите на малката Мими- ракът се е върнал в живота им и детето има рецидив.

Събитието ще се проведе петък и събота (14 и 15 юни), в непосредствена близост до Градска художествена галерия на Главната улица. Мястото е улица „Станислав Доспевски“.

През двата дни от 10 до 20 часа пловдивчани ще могат да подкрепят слънчевото дете. На базара ще се продават книги, чудесни играчки, бебешки артикули, ръчно изработени бижута, аксесоари и сувенири. Предлагат се дрешки както за малчугани, така и за възрастни, нови обувки и още много интересни неща.

Базарът е част от дарителската кампания, която се организира в града под тепетата в помощ на бебе Калина от Варна. 

Само за два дни бяха събрани нужните 500 000 лв. за операция на момиченцето. Сега двумесечното дете ще отлети за Хамбург, за да бъде осъществена необходимата чернодробна трансплантация.

След като сумата за лечение на двумесечната Калина от Варна бе събрана за отрицателно време, нейната майка призова всички, съпричастни към съдбата й, да не отменят благотворителните събития, организирани в полза на детето, а да дарят парите от тях, за да помогнат на други дечица.

 

 

Подобни статии

Top