Доброволческа акция за изграждане на външна класна стая с биоградинка в Пловдив

Градинката има нужда от дарения на растения

Първата общодостъпна външна класна стая с биоградинка в Пловдив е вече факт. Екипът на Младежки център Пловдив съществява поредния ценен и полезен образователен проект за децата и младежите в града и региона.

Външна класна стая и пермакултурна биоградинка съвсем скоро ще посрещат любознателни деца, учители и родители в двора на центъра на Гребната база.

Екипът на центъра организира доброволческа акция от 10:30 часа, за довършителни градински работи- засаждане на растения, оформяне на лехи, билкови и цветни спирали, облагородяване.

Но не само- създаването на общност, която да твори и да се обединява около идеи и ценности, е не по-малко важна от образователния елемент, допълват служителите на Младежкия център.

Градинката има нужда от дарения на растения: всякакви подправки с корен, луковични цветя, вечнозелени растения, ароматни храсти, билки, семена. Добре ще са дошли декорации от всякакви естествени материали- керамични и глинени саксийки, кошници, бъчвички.

Носете си всякакви градинарски инструменти и пособия- лопатки, кофи, мотики, чували, ръкавици и тн., призовават организаторите.

Подобни статии

Top