Доброволно формирование „Асеневци“ – Хора с огнени сърца

ДФ „Асеневци“ и в момента набира доброволци

„Доброволец” не е нова дума в българския език, макар че „да си доброволец” в България все още е понятие, което набира скорост и се мъчи да догони своите еквиваленти по света. Всичко е свързано най-вече с желанието на човека да отдели част от времето си, за да стане доброволец и да научи нови знания и умения.

Голяма полза има и за самия човек, тъй като се обогатява, разбира как се реагира при различни ситуации. На първо място той е полезен за себе си и за близките си, след това на съседи и на обществото.

Все по-голяма е подкрепата на доброволците при гасенето на големи горски пожари и при оказването на помощ по време на инциденти в труднодостъпни места и терени. Професионалистите обаче се нуждаят от добре подготвени хора, защото само координираните действия между пожарникари и доброволци, могат да имат реален ефект по време на извънредна ситуация.

За безценната мисия на обикновените хора, готови да рискуват живота си, разказаха в предаването на БНТ „България в 60 минути“ гл. инспектор Величко Бришимов – началник на пожарната служба в Асеновград и ръководителят на Доброволно формирование „Асеневци“ Димитър Желязков, което и в момента набира доброволци.

Вижте цялото интервю на БНТ ТУК.

Top