Доброволци, помагащи на бежанци от Украйна, съобщиха за нов вид измама в Пловдив - DC news

Доброволци, помагащи на бежанци от Украйна, съобщиха за нов вид измама в Пловдив

Сигнал за оказване на съдействие за подпомагане на украинска бежанка се оказа фалшив и подаден от жена, известна в интернет като измамница

„Да кажем, че сме бесни е малко.
Да кажем, че видяхме колко низко може да падне човек е малко.
Да сигурни сме , че може и по-грозно и долно да бъде – изглежда може.
Да Може.“

Това написа доброволецът от Пловдив Красимир Каракашев в профила си във Фейсбук снощи.

Причината е сигнал за оказване на съдействие за подпомагане на украинска бежанка. Оказва се обаче, че той е фалшив и е подаден от жена, известна в интернет като измамница.  Тя се представя за човек който помага на хора бягащи от войната. И вместо продоволствието да е за нуждаещи се, да го получи тя, става ясно от коментарите под поста.

Ето какво още написа Каракашев:

„ДФ“Мейдей“ и НАДРБ попаднахме на такива индивиди. Долни, нагли и безочливи.
На 05.03.2022 получихме обаждане от Yasen Tsvetkov – Председател на Национална асоциация на доброволците в Република България за оказване на съдействие за подпомагане на бежанка от войната в Украйна. Жена на около 40 години с дете на 6 години-момченце.
За връзка ни беше предоставен телефон и адрес за доставка на хранителни продукти от първа необходимост. Лицето за връзка се казва Силвия. Адрес на доставка: гр.Пловдив жк.Тракия бл.4 ет3. Телефон за връзка: 0897572575
Днес 06.03.2022 след предварителен разговор към 10.00ч. получихме информация от Силвия, че жената е настанена в къща в село Кочево на 24км. от Пловдив в самостоятелна къща.
След уговорка тръгвайки към мястото да се обадим за повече информация разговора приключи.
Около обяд след като бяхме закупили необходимите продукти за „семейството“ и няколко опита да се свържем с госпожа Силвия, потеглихме и очаквахме по пътя да се свържем и получим адрес или насоки за местоположението на жената и детето.
ДА АМА НЕ !!!
След 18 позвънявания без отговор нещата си дойдоха на мястото.
Посочената жена – Силвия Крумова, имаме достатъчно информация вече за нея, многократно е уличавана в измами подобни на тази.
Тази жена многократно е подвеждала хора в различни схеми.
Предполагам , че желанието и е да продължи по този начин, но тук лично ние ще кажем – ДА ама НЕ.
Госпожо Силвия Крумова, независимо какви са ви плановете, нещата няма да са по Вашия план. Ще бъдат по един друг план. Този на Държавата или по точно на служба Полиция.
Госпожо Крумова, в утрешния ден спрямо Вас от данните с който разполага НАДРБ и аз ще бъдат предявени обвинения в измама, във злоупотреба и още каквото се сетят едни адвокати.
И госпожо Крумова нас не ни е яд за това, че за един ден отделихме Х пари за да напълним 6 чанти с хранителни продукти за майка с дете в нужда. Не ни е яд, че отделихме от единствения си свободен ден от работа заради някой в нужда. Да госпожо Силвия , ние работим. Не сме хрантутници като вас, който да се чудят кой и как да измамят.
За съжаление не знаем още неща сигурно, но научим ли – ще ги споделим с хората. Да с тези който мамите и лъжете.
Госпожо Крумова, тези торби с продукти не отидоха на вятъра. Те отидоха в център за събиране на дарения за нуждаещи се хора в Украйна или бежанци от Украйна тук в България. Намерихме начина да помогнем пак на някой. Намерихме начина да покажем, че човек може и трябва да помогне на хора в беда.“

Пред NOVA тази сутрин Красимир Каракашев съобщи, че ще подаде сигнал за измамата в полицията.

Снимка: Фейсбук/Красимир Каракашев

Подобни статии

Top