Доброволци-пожарникари от Пловдив заминават на учение за реакция при земетресения

За първи път български доброволци ще участват в подобно мащабно международно учение.

Аварино-спасителният екип за реакция при земетресение от Доброволно Формирование „Пловдив 112“ към Община Пловдив и спасители от Съюз на българските спасители заминават на международно учение за работа при земетресения. To ще се проведе в град Гьонен в Турция. За първи път български доброволци ще участват в подобно мащабно международно учение.

Тренировъчното занятие е организирано от Турската спасителна федерация – AKDF (Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu) и в него ще участват доброволци от Русия, Китай, Германия, Гърция, Азербейджан, Румъния.

България е представена от 9 души, като 6-ма са доброволци от „Пловдив 112“.

Обучението е свързано действия при земетресение в градска среда. За да бъде тренировката  максимално близка до реалната обстановка при подобно природно бедствие, в учението ще се включат на местно ниво полиция, жандармерия, армията, пожарна, спешна помощ, Турския червен полумесец, община Гьонен и други организации и частни фирми.

Българските доброволци от Пловдив 112 и спасителите от Съюза на българските спасители потеглят от Община Пловдив в 9:00 на 14.09.2018 г., където участниците и кметът на града Иван Тотев ще разкажат пред медиите за предстоящото учение.

Подобни статии

Top