Доброволци възстановяват Приключенския център на Младежкия хълм

Центърът бе нашарен с надписи от вандали

Платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ отправя призив към гражданите на Пловдив да се включат във възстановяването на Приключенския център на Младежкия хълм. Това ще стане днес и утре – , 13 и 14 юли, от 11 до 16 ч.

Преди няколко дни бялата къщичка на Приключенския център осъмна нашарена с  грозни надписи по наскоро боядисана фасада. Активистите от „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ са решени да използват този момент и не само да заличат надписите, но и да направят още няколко крачки напред в облагородяването на района.

В събота и неделя заедно с Детска архитектурна работилница ще бъдат сглобени нови места за сядане от дървени палети, а  присъстващите доброволци ще боядисат надрасканите площи на центъра. Освен това ще бъдат почистени и възстановени пътеките наоколо.

Всички желаещи да допринесат за по-добра градска среда  и за облагородяването на района, който всеки уикенд се посещава от стотици пловдивчани, са добре дошли – деца, родители, младежи, възрастни хора. На място ще бъдат осигурени материали и насоки за работа.

Една от дългосрочните цели на платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е  именно Младежкият хълм.

Подобни статии

Top