Доброволци засадиха 70 дръвчета в парк „Ротари“ (ГАЛЕРИЯ)

Акцията е с подкрепата на администрацията на район „Тракия“ и ОП „Градини и паркове“

Десетки доброволци, начело с кмета на пловдивския район „Тракия“ Костадин Димитров се включиха в залесяване на парк „Ротари“.

В 11 часа на 11.11.2020 година 70 млади дръвчета се присъединиха към белите дробове на града ни. Те ще ни зарадват и с още една красива алея във все по-красивия ни квартал. Благодарим на всички, които се включиха в акцията, както и на дарителите от SB Tech, заяви Димитров.

Фиданките са от вида червенолистна декоративна слива и са засадени от двете страни на пешеходна алея.

С тази кампания целим да популяризираме грижата за зелената система на района ни и да покажем колко важен е индивидуалния принос на всеки от нас, подчерта кметът на „Тракия“ и благодари на всички граждани, които се включиха в залесяването. Сред тях бе и актьорът Ивайло Христов.

Има инициативи, които ме вдъхновяват, зареждат и умиляват. Като тази на Район „Тракия“ – Община Пловдив. Винаги съм си мечтал да засадя дърво в „Ротари Парк“. Е, случи се. Днес доброволци от всички възрасти с огромна радост и удоволствие засадиха 70 декоративни червени сливи. Има кметове, които просто си вършат работата. Браво на Костадин Димитров и всички от екипа му!, написа по-късно той в профила си във фейсбук.

Акцията бе под надслов „Да засадиш дръвче“, а популяризирането й в социалните мрежи бе организирано от Димитър Михов и Иван Маринов.

Събитието се проведе при спазване на мерките с подкрепата на администрацията на район „Тракия“ и ОП Градини и паркове“.

Подобни статии

Top