Доброволците на Пловдив 2019 с кампания за послания към града

Идеята им е да съберат пожелания за града, които да станат част от специални светещи фенери

„Пожелай за Пловдив“ е мотото на кампания, инициирана от доброволците на фондация „Пловдив 2019“, по повод Международния ден на доброволеца 5-и декември.

Идеята им е да съберат пожелания за града, написани от пловдивчани и гости, които впоследствие да станат част от специално изработени светещи фенери.

Всички, които желаят да оставят своя знак върху Европейска столица на културата могат да пуснат в една от 10-те специални кутии своето послание до 29-и ноември, когато ще приключи акцията.

Местата където са поставени кутиите са на обществените места: СКЛАД, Туристическия център до Джумая Джамия, Библиотека „Иван Вазов“, Дом на културата „Борис Христов“, Спортен клуб „Тотал Спорт“, МОЛ Марково тепе,  МОЛ Пловдив Плаза, Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“,  ЕГ „Иван Вазов“, Бар „Котка и Мишка“ в Капана.

Събраните послания ще бъдат използвани от участниците в работилница за хартиени фенери от природни материали. Тя ще се води от Лиз Пю, която пристига от Манчестър, Великобритания по международен проект на фондацията за обучение на граждани в творчески дейности.

В него са предвидени още две работилници за гражданско участие. Желаещите все още могат да се запишат за участие.

Инициативата на доброволците следете чрез хаштаг #пожелайзапловдив в социалните мрежи.

 

Подобни статии

Top