Договорът за довършването на стадион „Христо Ботев“ е подписан

Утре надзорът ще издаде АКТ 11 и строителството официално може да започне, след 1 година Колежа ще е готов за мачове от Първа лига

Заместник-кметът по строителството Пламен Райчев и собственикът на ПИМК ООД Илиян Филипов подписаха официално договора за довършването на стадион „Христо Ботев“. Компанията е водеща в консорциума ДЗЗД „Колежа“ който спечели обществената поръчка на Община Пловдив. На церемонията присъстваше и кметът Здравко Димитров, който официално още е в болнични.

„Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес. Убеден съм, че ще изградите модерен и красив дом, на който Ботев отново да играе мачове от евротурнирите“, пожела при подписването кмета.

От фирмата, която ще извърши строителните дейности, поеха ангажимент да осъществят строежа в най-кратки срокове.

„Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат“, обеща Илиян Филипов.

Довършването ще бъде на стойност 43 657 605.52 лева без ДДС. До момента са осигурени 25 млн. лева от правителството, които ще бъдат достатъчни за завършването на първия етап. Вторият етап включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и други дейности, за които ще се търси допълнително финансиране.

„Подписахме договора. Очакваме утре и надзора да го подпише и да издаде Акт 11, за да може да стартираме официално площадката и строителството. Ние от една седмица правим подготовка на строителната площадка.

Подновяване строителството на секундата, в който това стане законно. Разполагаме с персонал, със съответната техника и материален ресурс.

Феновете да очакват много работа и сами ще гледат, ние сме в центъра на града и те постоянно ни наблюдават.

На тях мога да им пожелая клубът да намери следващата година добър спонсор и съответно правилното ръководство и повече успехи“, заяви пред Радио Пловдив Илиян Филипов.

Подобни статии

Top