Доказано: Жените правят живота сложен

Дамите имат навика да усложняват всичко

Решаването на битовите проблеми със съпругите, сестрите и дъщерите, а понякога и с майките често се превръща в истинска трагедия. Изследователи от Университета в Бъркли, САЩ и Университета в Бар Илан, Израел откриха, че за усложняването на ежедневието са виновни именно жените.

1 100 души, мъже,  участвали в допитване, са посочили именно съпругите, сестрите и дъщерите като основните виновници за влошаването на живота им.

Основната причина за това отношение към представителките на нежния пол, според учените, е тяхната прекомерна емоционалност при решаването на битовите въпроси.

Вроденият навик на жените „да се правят от мухата слон“, по данни на специалистите, често води до скандали, конфликти и разногласия в семейството.

Учените отбелязват, че за запазването на доверието и баланса в отношенията ще помогне обикновеното чувство на уважение към личното пространство на партньора. Този принцип, според специалистите, е приложим не само в отношенията в семейството, но и при социалното взаимодействие с жените на работното място.

Подобни статии

Top