Докога ще търпим "екстрите" в градския транспорт? - DC news

Докога ще търпим „екстрите“ в градския транспорт?

В автобус №10 не отварят предната врата. Ставало течение (СНИМКИ)

Докога ще търпим подобно отношение?

Напоследък все по-често пловдивчани сигнализират за нередности в градския транспорт. Тук автобус не спрял на спирка, там не отворил предната врата. Трети рейс пък не си пуснал климатика, въпреки опасните жеги навън. А вътре хората едва дишат, тъй като пловдивските рейсове не са пригодени да отварят 70% от прозорците си, за да не се издушат пътниците в тях.

Ако направите забележка на кондукторите или дори на шофьорите, с които все пак е забранено да се разговаря по време на движение, получавате обиди и кавги.

Въпросът е, докога ще търпим подобно отношение? Докога ще мълчим, когато обиждат нас, майките и бащите ни, бабите и дядовците ни, които също пътуват в градския транспорт? Докога ще се примиряваме с презрителното: „Аман от пенсии!„? Докога ще плуваме в собствен сос при близо 36 градуса на сянка, че и повече, вместо някой да си свърши работата, като натисне едно копче за включване на климатика? И дали това е просто проклетията на определени хора (например шофьорите и кондукторите) или идва от по-нагоре – например от шефовете им, които им разпореждат: „Пестете гориво, пък ония да се пържат“.

Докога ще траем не само ината на служителите в превозваческите фирми, а и този – на общинарите, които продължават да ни увещават, че електронната система в рейсовете ще тръгне „другата седмица до петък“?. И въобще всички нередности, за които ни убеждават, че са нещо съвсем нормално?

А също – докога ще плащаме за всички тези „екстри“? В някои от „белите“ държави общественият транспорт е напълно безплатен. И въпреки това, всичко там им е наред!

Подобни статии

Един коментар

  1. М. Василева написа:

    Ако се напише статия на същата тема за Асеновград…

Top