Доктора призна вина за убийството на Плъха

Делото най-накрая тръгна с разпоредително заседание

Рентгенологът от УМБАЛ „Пловдив“ д-р Иван Димитров призна вината си за убийството на Жоро Джевизов по прякор Плъха днес, по време на разпоредителното заседание в Пловдивския окръжен съд. Делото най-сетне тръгна, след като се появи жената, с която Плъха е живеел на семейни начала преди смъртта си – Надежда Стоева.

Младата жена пристигна днес в съда, придружавана от новия си адвокат Дениз Хюсеин и нейна приятелка, който на предишното заседание по делото беше депозирал пълномощно и молба, с която твърдеше, че е болен.

При влизането си д-р Димитров бе посрещнат  с аплодисменти от присъстващите в залата негови колеги. Той им благодари и запази мълчание пред журналистите. Адвокатът му Георги Кутрянски поиска делото да се гледа по съкратената процедура с признаване на вина и без изслушване на свидетели. Така лекарят може да получи присъда, като наказанието ще бъде намалено с една трета.

Надежда Стоева пък беше конституирана като страна по делото и предяви граждански иск в размер на 300 хиляди лева – за нея и за детето й, въпреки че то не е било припознато от Плъха. Стоева настоя за максимална присъда и заяви, че не е давала наркотици на Джевизов преди да отиде да краде. Тя добави, че била заключена вкъщи и се разплака в залата. По думите й в момента живеела в Разградско. 

1 2

Подобни статии

Top