Доктора с условна присъда, оправдаха го за убийството на Плъха (СНИМКИ)

2 години условно му даде съда за притежанието на незаконен пистолет и патрони за него

Рентгенологът д-р Иван Димитров, който бе обвинен  в убийството на Жоро Джевизов – Плъха, бе оневинен за убийството. Пловдивският окръжен съд го оправда по това обвинение, но го осъди на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок за притежанието на незаконен пистолет и 17 патрона.

Условна присъда поиска за д-р  Димитров, прокурорът по делото Георги Пенев по време на адвокатските прения. В кратката си пледоария обвинителят настоя, че по случая има смекчаващи вината обстоятелства. Той подчерта, че д-р Иван Димитров е съдействал изключително много на разследването и прокуратурата не иска ефективно наказание още повече, че жертвата е предизвикала реакцията на медика.

Две колички и един голям кашон с веществени доказателства

бяха докарани от Второ РУ на полицията в съда в Пловдив за делото срещу рентгенолога от УМБАЛ „Пловдив“. От тях в съда беше представена брадва, която подсъдимият е носил в нощта на убийството. Тя бе поискана от адвоката на родителите на Джевизов Красимир Елдъров. Те пък от своя страна настоях да им бъдат върнати златет пръстен и златен синджир на Плъха. Според прокурор Пенев обаче тези доказателства са на д-р Димитров, а не на убития.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Стефан Върлаков написа:

    браво на храбрия доктор Димитров! Оръжиено – в ръцете на честните граждани!

Top