Доктора с условна присъда, оправдаха го за убийството на Плъха (СНИМКИ)

Чии са златните бижута?

Заради златните бижута в съда се разрази спор между лекаря и родителите на Плъха. Майката на убития Златка твърдеше,  че масивният синджир с кръст е бил на сина й. Д-р Димитров пък беше категоричен, синджирът с кръста му е подарен преди 20 години от неговите родители, които го донесли от Гърция.

По време на делото рентгенологът обясни, че извикал на Плъха: „Стой, полиция!“ и чак след това стрелял. Крадецът се стреснал и хвърлил по Димитров рекламна табела и нож, откъдето дошли и одраскванията по крака му. След това докторът го застрелял в гърдите, но Плъха избягал.

Адвокат Елдъров настоя за ефективна присъда за д-р Димитров.

Той посочи, че по характер лекарят бил избухлив и склонен към агресия.

Според адвокат Георги Кутрянски пък Плъха е бил надрусан с морфин, когато е отишъл да краде от гаража. Това е доказано със съдебно-медицинска експертиза и от показанията на жена му Надежда. По-рано днес обаче тя заяви, че не му е давала дрога.

„Клиентът ми е бил нападнат“, подчерта Кутрянски и призова съда да премахне квалификацията „превишаване“ при неизбежна отбрана. Защитникът беше категоричен, че д-р Димитров е действал при самоотбрана и такова превишаване не е имало.

„Много съжалявам! Аз съм лекар. Онази нощ всичко стана много бързо. Защитавах живота си. Моля за справедлива присъда!“, бяха последните думи пред съда на д-р Иван Димитров.

В крайна сметка съдът оправда лекаря за убийството на Плъха, но го осъди за незаконно притежаваното оръжие. Той ще трябва да заплати и разходите по делото в размер на 3 299 лв., реши съдебният състав.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Стефан Върлаков написа:

    браво на храбрия доктор Димитров! Оръжиено – в ръцете на честните граждани!

Top