Документален театър разказва историите на млади пловдивчани

Историята Ти (ти) в мен – документален театър по историите на младежи от град Пловдив

Спектакълът „Историята Ти(ти) в мен“ ще има своята специална премиера за Пловдив днес от 19.00 ч. в Зали за съвременно изкуство „Баня Старинна“ на бул. „6-ти септември“ 179.  Той е инициатива на проекта на Нов български университет „Премълчаното разказано – пътуваща сцена“, част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

„Историята Ти(ти) в мен“ е документален театър създаден по истории, разказани по време на поредица от уъркшопи по „Forum theatre“ и  „Playback theatre”, проведени през  2018 година с младежи на град Пловдив. Темата на историите е: „Насилие сред подрастващите – личен опит, прочетено, видяно, споделено и невъзможно да бъде забравено“.

Спектакълът се състои от три части.

Първа част: „Family members“ – представя всички засегнати от проблема Насилие в училище. В нея актьорите превръщат използвания документален материал в лична позиция, която отстояват в конфликт един с друг за постигане на заедност.

Втора част: Малки-Те и истории-Те им или „ТЕ“ – Нулевото поколение. Така нареченото от психолозите „Нулево поколение“ се ражда в периода 1990-1999 и носи травмите на Прехода. В спектакъла то присъства чрез реални, документално-действителни представители на самото себе си – 15 млади артисти от програма „Театър“ на Нов български университет.

1 2

Подобни статии

Top