Долна Митрополия приветства своята героиня Ивет Горанова (ВИДЕО)

Олимпийската ни шампионка по карате ще бъде обявена за почетен гражданин на общината

Долна Митрополия ликува. Златната ни олимпийска шампионка по карате Ивет Горанова беше посрещната в родния си град на тържествената церемония снощи.

Близки, приятели и фенове на златната ни каратистка се събраха заедно, за да отбележат триумфа на българката.

Шампионката ни започва първите си тренировки именно в местната школа по карате.

Кметът на общината Поля Цоновска подари на Ивет Горанова икона на Свети Георги Победоносец и обяви, че шампионката ще бъде удостоена с званието „Почетен гражданин на Община Долна Митрополия“.

„Стъпих в родното място, където съм израснала, където съм се изградила като личност и виждам хората, които от малка ме знаят по моя път – от началото досега, знаят през какво съм минала.

Казах на децата тук да тренират, защото спорът е здраве, да вярват, че могат, да имат цел, която да следват и никога да не се отказват, въпреки всички предизвикателства“, заяви развълнувана каратистката.

„Постигнах моя резултат с много труд, с много пот, с много кръв и с много лишения. Предстои ми световно първенство ноември месец – нямам време за много почивка. Искам да докажа, че олимпийският медал не е случаен успех и че аз съм най-добрата в моята категория и ще го докажа отново на световното първенство“, обеща шампионката.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top