Домашен питбул нахапа дете в Асеновград - DC news

Домашен питбул нахапа дете в Асеновград

Инцидентът е станал в неделния ден

Дете беше нахапано от домашен питбул на детска площадка в Асеновград. Инцидентът е станал вчера, около 18.00 часа в квартал „Запад“.

9-годишният Христо играел футбол със свои приятели, затичал се да догони топката, когато бил повален от животното. При вида на нападението приятелите му хукнали да търсят помощ и Христо останал сам с кучето. Момчето по чудо е успяло да се предпази и се е отървало с наранявания по крайниците и гърба.

Това не е първият такъв случай, разказват хора от квартала. Преди месеци момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул.

По данни на очевидци животното е било пуснато без повод на детската площадка, въпреки че в непосредствена близост има изградена площадка за игра на кучета.

Собственичката на домашното животно е установена и ще бъде глобена, като след проверка по случая ще се реши дали да не ѝ се наложат и по-строги санкции.

Тази сутрин хората се събраха на протест на детската площадка с искане за извеждане на кучето от квартала. Майката на пострадалото дете разказа, че Христо е спал трудно тази нощ и казал, че няма да излиза навън, докато питбулът е на свобода.

Източник: БНТ
Снимка:  iStock/Getty Images

Подобни статии

Top