Домашно насилие или хладнокръвно убийство? Марияна била от 16 години с Йордан (ВИДЕО)

Убийцата била агресивна, налитала на бой

47-годишната Марияна Пейкова, която намушка смъртоносно с нож преди четири дни 56-годишния Йордан Иванов в дома му в близост до Гребната база, е живяла на семейни начала с него около 16 години. Това стана ясно днес в съдебната зала на Пловдивския окръжен съд, където бе гледана мярката за неотклонение на Пейкова.

Жената е с основно образование и само два дни след убийството е имала рожден ден. Според адвокатката й – Петя Терзиева, Марияна страдала от диабет тип 1, глаукома, била сляпа с едното око и имала неврологично заболяване на гръбначния стълб и увреждания на дисковете между прешлените.

Вижте жената, пробола смъртоносно 56-годишния Йордан, съдът я остави в ареста

Според свидетелските показания, а и според показанията на самата жена, тя била доста агресивна към околните, а също и към мъжа, с когото живеела, обясни наблюдаващият прокурор Албена Георгиева. С Йордан често се карали, тя дори му посягала и периодично напускала дома им и отивала да живее при приятели на семейни начала. Освен това свидетели разказвали, че тя била агресивна към тях, а в католическата църква в Кючука, където ходела често, хората се плашели от нея, също заради агресията й.

Във фаталната вечер – 24 юни, Марияна се върнала при Йордан, уж за да оправят отношенията си. Седнали на маса и започнали да пият. Докато били заедно, изпили 2 литра медицински спирт от аптеката, разреден с вода, а после продължили с бира. Скарали се и така се стигнало до фаталния инцидент.

Фаталната рана била дълбока 14 см, засегнала важна артерия

Според прокурор Георгиева, Марияна нанесла с кухненския нож дълбока 14 см прободна рана на Йордан в корема. При удара ножът прерязал тънко черво и разкъсал важна артерия. В резултат по-късно Иванов починал от огромната кръвозагуба. Освен тази рана Йордан имал и още.

Обвинителката обясни, че заради това има сериозна опасност жената да извърши и друго престъпление. Освен това тя са мата си е признала, че е извършила убийството, нямала постоянен адрес, тъй като апартамента, в който била регистрирана по лична карта, вече е продаден от самата нея.

На сутринта след убийството Марияна отишла при приятелка в кв. „Изгрев“, а когато полицаите я открили по телефона, ги излъгала, че е в Калояново и им казала, че ще дойде да даде обяснения. После затворила телефона и отишла при приятел на родителите си в Кючука. Именно в дома на Любомир Гешев на ул. „Даме Груев“ я намерили полицаите. Оказало се, че там е част от багажа й. Същия ден тя била изпрала дрехите, с които била в нощта на убийството. По блузата й имало две големи кървави петна.

Любовницата на 56-годишния Йордан обвинена за убийството му

Защитничката на Пейкова пък обясни, че жената се е опитвала да се опази от домашно насилие. По думите й по време на кавгата в дома на Иванов, той я ударил по главата. Марияна се уплашила да не я удари пак и да не ослепее и с другото си око, взела ножа и го блъснала с него. Мислела, че раната му е лека. 

1 2

Подобни статии

Top