Доминик Малонга: Пловдив ми харесва, българският футбол също

Новият герой на Локомотив (Пловдив) похвали и клуба пред италианските медии

Новият герой на Локомотив (Пловдив) Доминик Малонга похвали българския футбол пред италианската медия „Europa Calcio“. Нападателят е познат на Апенините от престоите си в Торино, Чезена и Виченца.

„По време на пандемията трябваше да остана в България. Нямаше как да се върна в Италия, където бе пикът на епидемията и страната минаваше през най-лошия момент. Беше много трудно да не мога да видя семейството си, което живее в Торино. Тренирах в домашни условия, докато правителството не разреши да се движим в парковете. Ясно беше, че това е специален момент. Мислех непрестанно за близките си.

Пловдив ми се отрази положително. Градът е хубав и има много история. Локомотив също е добър отбор, който се цели високо и иска да печели. Преди година е ликувал с Купата на България, трофей, който много искаме да задържим. В първия полуфинал спечелихме с 2:0 срещу Левски и с единия крак сме на финала. Целта е отново да вземем Купата и да достигнем до участие в Лига Европа. Вярвам, че ще можем да я изпълним.

От малкото, което видях от футбола в България, мога да кажа, че отборите играят отворено, с голяма интензивност и има добра техника“, заяви Малонга.

Подобни статии

Top