Доминик Тийм е шампионът на Adria Tour в Белград (ВИДЕО)

Австриецът победи в 3 сета Филип Краинович на финала

Доминик Тийм е шампионът на турнира от сериите Adria Tour в Белград, след като победи на финала Филип Краинович с 4:3(3), 2:4, 4:2.

Сърбинът изпраща успешна седмица, в която победи световния №1 Новак Джокович и взе сет на финалиста от Australian Open, но силите му не стигнаха, за да я завърши по перфектния начин.

Световният №32 имаше своите възможности в двубоя. При 1:1 стигна до решаваща точка на сервис на опонента си, но не успя да я спечели. Стигна се до тайбрек, четвърти пореден за Тийм след мачовете с Григор Димитров и Душан Лайович, в който интрига нямаше – Доминик поведе с 5:1 и завърши сета, без да допуска минибрейк.

Във втория сет Краинович вкара 94% от първите си сервиси и това му помогна много, за да изравни силите на корта. Трябваше да се измъква при решаваща точка в откриващия гейм, но впоследствие проби пръв за 3:1. Световният №3 записа рибрейк, но показа несигурност и отново бе пробит за 2:4.

В третата част Тийм бе безгрешен на начален удар, губейки само една точка в подаванията си. Същевременно при 1:1 поведе с 40:0 от посрещане и не изпусна шанса да пробие.

Така той завършва турнира с четири победи, макар едната да дойде след отказване в самото начало на срещата. Като изключим травмата на Джумхур, австриецът се справи с Душан Лайович, Григор Димитров и Филип Краинович.

Adria Tour продължава този уикенд в хърватския град Задар, където ще участва и българина Григор Димитров.

Подобни статии

Top