Допинг-пробите на Джошуа и Пулев са отрицателни

Тервел Пулев се надява да се качи на ринга още през месец март

Допинг-пробите на шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев след мача помежду им за световната титла по професионален бокс в тежка категория са отрицателни, съобщи „The Mirror“.

Двамата излязоха на ринга на 12 януари в Лондон, а британецът Джошуа нокаутира българския си съперник в 9-ия рунд и запази шампионските колани във версиите WBA (Super), IBF, WBO и IBO, подобрявайки баланса си на 24 победи и 1 загуба в 25 мача.

Тервел Пулев пък се надява да излезе на професионалния ринг още през месец март.

Това сподели боксьорът, който е интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежката категория.

По-малкият от братята Пулеви е устремен към нови върхове и преследва 16-ата си поредна победа.

„Надявам се в началото на годината да успея отново да се кача на професионален ринг, не само на тренировка, така че отново да навляза в състезателен ритъм“, заяви Тервел пред bTV.

Докато чака този мач, той се вдъхновява от брат си Кубрат, който на два пъти излезе в битка за световната титла в тежката категория.

„За мен той е един учебник. Когато стоя до него, виждам всяка една крачка. Ако е правилна, виждам колко умело се справя. Когато някъде не е съвсем на място, пак го виждам при неговите ходове и мога да се поуча, така че да се възползвам от близостта, която имам с брат ми, за да трупам безценен опит, който много малко хора могат да имат“, сподели бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Подобни статии

Top