Дора Рангелова: Пред Пиронкова няма граници!

Диана Москова: Цвети е явление в българския и в световния тенис!

Пред Цветана Пиронкова няма граници. Тя има всички предпоставки да продължи да побеждава на Откритото първенство на САЩ. Това каза в интервю за сайта на БФ Тенис Дора Рангелова, капитан на българския национален отбор за „Фед къп“.

„Изобщо не съм изненадана от силното завръщане на Цветана Пиронкова. Тя е страхотен човек и спортист, най-добрата, която някога съм виждала. Играе без напрежение, няма какво да доказва на никого. Очаквах снощи да победи Векич, както и стана. Сега ѝ предстои двубой с Ализе Корне и мисля, че е напълно възможно да победи и нея. В момента пред Цвети няма граници. От играта ѝ ясно личи, че се е завърнала на корта от любов към спорта“, коментира Рангелова.

Тя честити и днешния национален празник, който стана двоен благодарение на страхотната победа на Цветана Пиронкова късно снощи.

Давай Цвети!Не мога да гледам мача,но следя резултата!За теб съм,да знаеш!!!

Публикувахте от Diana Moskova в Събота, 5 септември 2020 г.

Диана Москова е държавна шампионка по тенис на България по единично през 1977 г. Също така тя е седем пъти шампионка по двойки и два пъти на смесени двойки през 70-те години на 20 век. От години Диана Москова живее в Хюстън, САЩ, но се вълнува от процесите и развитието на тениса в България. Москова коментира пред БФТ представянето на Цвети Пиронкова на US open.

„Следях непрекъснато резултата и треперех като човек, който е бил състезател и знае, колко трудно е да се играят и печелят такива мачове. За мен Цвети е явление в българския спорт и в световния тенис. Тя е толкова скромна, хубава, обаятелна и талантлива. Рядко се срещат такива състезателки в българския тенис и по света. При това, има толкова успехи. При това, идва от именита фамилия“, коментира Москова от Хюстън.

„Да се върнеш на корта с победи след години на майчинство, е победен ход. Пожелавам й да последва примера на Ким Клайстърс, която се завърна на US open след като роди дете. Клайстърс спечели и взе купата заедно с дъщеря си. Пожелавам на Цвети същото, но ако спечели, синът й ще я гледа от България.

Аз съм много щастлива, че след Малееви, отново се говори за световните успехи на българския женски тенис. Да, България си е България. Много съм развълнувана, че доказахме, че женският ни тенис е силен и сега.

Възхищавам се на Цвети, че уважава страната си и винаги играе за България в отборните турнири. Ако Цвети стигне до полуфинал, това ще стане истинско събитие и тема за обсъждане в Хюстън, където аз живея и въобще в САЩ. Интересът към женския тенис тук не е толкова голям, колкото към мъжкия“, завърши Москова.

Подобни статии

Top