Дошков си купи БТР от Динко

Дошков си купи БТР от Динко

БТР-ът е паркиран до градските рейсове в гараж в Кючука

Собственикът на един от пловдивските градски превозвачи Веселин Дошков си купи БТР. Бизнесменът  взел бронетранспортьора от ловеца на мигранти Динко от Ямбол, потвърди самият той пред DCNEWS.

„Струваше смешни пари. Почти на бартер го взехме – срещу два стари автобуса, които бяхме бракували за скрап“, обясни превозвачът, но призна, че все пак е платил на Господин Вълев близо 6000 лева. Вълев имал и друга военна техника, дори и верижна. Снабдил се с нея по време на търговете, обявявани при закриването на поделенията в Сливенско и Ямболско.

БТР-а вече се мъдри на паркинга до автобусния парк на Дошков в базата му в Кючука. Траспортният бос беше категоричен, че няма да го ползва за пловдивските улици, въпреки шегите на пловдивчани, че по тях може да се пътува само с танк или БТР.

„Ще ни служи в екстремални ситуации през зимата, когато се налага да ходим до трудно достъпни места и да изтегляме автобуси при тежки условия“, поясни той. И добави, че през зимата има курсове до хижа „Здравец“, до Скобелево и другите села от родопската яка. Често се случвало рейс да закъса, когато напада много сняг.

Транспортният бос имал и друга идея

– да показва военната машина на деца, за да видят с какво е въоръжена българската армия. Категоричен беше, че бронетранспортьорът не разполага с бойна част. Но пък бил снабден с два бензинови двигателя и горял доста бензин.

„Не съм го регистрирал в КАТ, кой ще ми го регистрира“, засмя се Дошков на въпрос на DCNEWS минал ли е вече регистрация през КАТ. Той допълни, че засега БТР-ът не му е на дневен ред и имал други проблеми – най-вече с отменената от общината обществена поръчка за градските линии. „Не знам кога ще обявят нова, нямаме никаква комуникация с администрацията“, оплака се превозвачът.

 

Снимки: bgnews.bg и Фейсбук

Подобни статии

Top