Доц. Ангел Кунчев идва в Пловдив на семинар за комуникацията между лекари и пациенти при имунизациите - DC news

Доц. Ангел Кунчев идва в Пловдив на семинар за комуникацията между лекари и пациенти при имунизациите

Главният държавен здравен инспектор, епидемиологът д-р Христиана Бацелова и клиничният психолог д-р Димитър Неделчев ще говорят по проблемите на имунизациите

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев ще участва в професионален семинар на тема „Комуникация между лекари и пациенти по проблемите на имунизациите“, който ще се проведе днес от 13:30 ч., в Медицински университет – Пловдив (Аудитория 2, Аудиториен комплекс, бул. „Васил Априлов“ 15А). Дискусията е за специалисти в доболничната помощ, служители на РЗИ-Пловдив, студенти и преподаватели от медицинските университети.

Събитието ще бъде открито от проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на МУ-Пловдив. Водещите специалисти, които ще разговарят с лекарите, са доц. д-р Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, клиничния психолог д-р Димитър Неделчев и епидемиолога д-р Христиана Бацелова.

Доц. Кунчев и д-р Бацелова ще представят проблемите на имунизационния календар на България в контекста на пандемията от COVID-19 и бежанската вълна от Украйна към България, както и имунизационния обхват на украинците, които търсят убежище у нас. Д-р Неделчев ще представи сравнително новият за България метод на мотивационно интервюиране, който лекарите да използват в общуването си с пациенти за имунизации.

Инициативата е част от национална програма, която се осъществява в цялата страна. Организира се от фондация „Астра Форум“, съвместно с националните представителства на СЗО и УНИЦЕФ за България, фондация „Америка за България“, Българското
сдружение по иновативна медицина и със съдействието на Министерство на здравеопазването и Българския лекарски съюз.

Подобни статии

Top