Доц. д-р Людмил Георгиев представя своите крими загадки в НБ „Иван Вазов“

Жанрово поредицата се определя като куест-криминале

Книгите на доц. д-р Людмил Георгиев „Криминалистите – крими загадки“ 2 и 3 ще бъдат представени днес от 17.30 ч. във фоайе „Изкуствотека“, втори етаж на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

Жанрово поредицата се определя като куест-криминале. Състои се от сюжетна част и приложение с отговори. Някои от специфичните термини, съкращения и наименования на технически средства са пояснени допълнително в справочник.

Книгите са предназначени за любителите на криминалистиката, които обичат да анализират и разплитат случаи чрез факти, знания, наблюдателност, интуиция и логика. Идеята е читателят да има възможност непосредствено да участва в разследването, съвместно с екип от разследващ полицай, експерт криминалист, криминален инспектор и съдебен лекар.

Авторът, доц. д-р Людмил Георгиев, е бивш полицейски служител с над 30 години стаж. В момента е хоноруван доцент в Академията на МВР, във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Автор е на 13 книги – разкази, новели, романи, куест-криминалета, пътеписи, документални филми, игри и др.

Подобни статии

Top