Доц. Петко Недев: Вече има само болница „Св. Пантелеймон“ (ВИДЕО)

„Целта ни беше да запазим дейността“, посочи управителят. И допълни, че в сградата на бившата „Св. Мина“ новата структура ще има допълнителни 12 легла по Здравна каса.

На въпрос на DCNEWS как ще се оправят с ромските каруци и лимузини, които ще посрещат родилките и новородените бебета, след като АГО „Весела“ бъде преместена на ул. „Иван Вазов“, доц. Недев посочи, че за този проблем засега не е мислено.

Днес стана ясно, че в сградата на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ на бул. „Никола Вапцаров“, която ще е База 1, остават отделенията по нервни болести, гастроентерология, урология, лицево-челюстна хирургия, физикална и рехабилитационна медицина, Второ вътрешно отделение и АГ-отделението. Хирургичното отделение ще приема повече пациенти, защото в него се поставят и леглата на същата структура от МБАЛ „Св. Мина“. По същия начин се постъпва и с Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

В бившата Първа градска пък остават и клиничната и микробиологична лаборатории, отделенията по клинична патология, образна диагностика, ТЕЛК и Спешното приемно отделение. Там ще бъде също Първо вътрешно отделение, ревматологията и Първо вътрешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, а също и АГО „Весела“.

Кардиологичното и педиатричното отделение остават със същия брой легла и персонал както досега.

1 2

Подобни статии

Top